سویا در عرضه مواد غذایی محصول پردازش شده از سویا است توفو یکی از رایج ترین منابع است اما شما به طور فزاینده ای آن را در جایگزین مواد لبنی مانند شیر سویا و پنیر سویا و همچنین به عنوان مواد غذایی به طور خاص برای گیاه خواران، مانند همبرگر سویا و دیگر جایگزین های ساخته شده برای گوشت، استفاده می کنید.
سویا فیتواستروژن یا استروژن گیاهی است این شامل دو ایزوفلاون، جنستئین و daidzein می باشد که مانند استروژن ( هورمون جنسی زنانه ) در بدن عمل می کنند از آنجا که استروژن نقشی در همه چیز، از سرطان پستان تا تولید مثل جنسی ایفا می کند این است که ساقه سویا بیشتر بحث برانگیز شده است.
جوانب مثبت شیر سویا
شیر سویا منبع خوبی از ویتامین A ، B-12 و D است
این شامل پروتئین زیاد و کربوهیدرات به اندازه شیر گاو، که باعث می شود یک انتخاب خوب برای گیاه خواران باشد.
ارتباط سویا با سرطان اثبات نشده است
انجمن سرطان آمریکا (ACS) می گوید: اکثر مطالعات در مورد ارتباط مصرف سویا با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه و سایر انواع سرطان در حیوانات آزمایشگاهی انجام شده است اما از آنجا که سوخت و ساز سویا در انسان از جوندگان متفاوت است این یافته ها ممکن است در انسان صدق نکند.
ACS می گوید به دلیل اینکه تحقیق بر روی ارتباط بین سویا و سرطان در حال تحول است تجزیه و تحلیل بسیار بیشتری مورد نیاز است به نظر نمی رسد سویا هیچ خطری در ابتلا به سرطان به شمار آید.
برخی مطالعات در واقع نشان می دهد که سویا خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد یک مطالعه از ژاپن نشان می دهد که نوسانات هورمونی در مردان که روزانه محصولات سویا را مصرف می کند می تواند در برابر سرطان پروستات محافظت کند دیگر مطالعات می گوید مصرف سویا همراه با پروبیوتیک ها می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد.
هشدار در مورد مصرف سویا
تحقیقات به منظور تعیین اثر سویا بر سلامت تیروئید در حال انجام است در این زمان، فکر نمی کنیم سویا باعث بیماری تیروئید باشد. با این حال، کسانی که داروهای تیروئید را برای کم کاری تیروئید مصرف می کنند مدیریت مصرف سویا ممکن است مفید باشد. سویا ممکن است با عملکرد دارو تداخل پیدا کند لذا اجتناب از سویا حداقل چهار ساعت پس از مصرف دارو توصیه می شود.
فواید احتمالی سویا
یائسگی در زنان با توقف تولید استروژن رخ می دهد از آنجا که اعمال سویا مشابه استروژن در داخل بدن است گاهی اوقات مصرف سویا علائم یائسگی را کاهش می دهد با این حال، انجمن قلب آمریکا می گوید که این اثر تا حدودی بعید است.
شواهد اولیه نشان داد که سویا حتی می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد در حالی که این ادعا تا حدودی اغراق آمیز بود تحقیقات نشان می دهد که یک رژیم غذایی که سویا را جایگزین پروتئین حیوانی نماید LDL، یا کلسترول “بد” را کاهش می دهد.
در نهایت، یک مطالعه در سال 2011 نشان داد که سویا می تواند به جلوگیری و حتی کاهش از دست دادن استخوان مرتبط با پوکی استخوان کمک کند محققان می گویند یافته های آنها نشان می دهد که زنان یائسه و دیگر افراد با تراکم پایین استخوان می تواند از مصرف زیاد سویا همراه با محصولات لبنی برای سلامت استخوان بهره مند شوند.
در حال حاضر تحقیقات بر روی خواص درمانی بالقوه و خطرات ناشی از سویا در حال انجام استو در اینده نتایج بهتری بدست خواهد آمد.